HBS Logo

 

Clubscheidsrechter
Online cursus en examen op de club

Als teams als elftal (vanaf D) gaan spelen zijn er iedere thuiswedstrijd twee scheidsrechters nodig die geslaagd zijn voor het scheidsrechtersexamen. In principe zijn teams hier zelf verantwoordelijk voor. Als er te weinig ouders zijn die dit kunnen, kan er besloten worden dat de wedstrijd niet doorgaat. Dat heeft forse consequenties. Het wedstrijdsecretariaat wil daarom graag dat van ieder kind dat bij HBS speelt minimaal een ouder een kaart heeft.

Spelers in B teams of hoger zijn verplicht een scheidsrechterskaart te hebben.

Theorie examen op de club

Om te kunnen fluiten moet je slagen voor het theorie examen clubscheidsrechters. Dit examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen (waarvan 5 over zaalhockey). Om te slagen moet je minimaal 22 vragen goed beantwoorden. 

Dit theorie examen wordt schriftelijk afgenomen in het clubhuis van HBS.

Geplande examens voor het seizoen 2020-2021 zijn:

  1. dinsdag 3 november (geannuleerd)
  2. dinsdag 10 november (geannuleerd)
  3. dinsdag 15 december (geannuleerd)

Meld je aan via je teammanager of via opleidingarbitrage@mhchbs.nl. Zonder aanmelding kunt je niet meedoen.

We starten om 19.30 uur met een vragenuurtje. 

Daarna volgt het schriftelijke examen onder leiding van een examinator afkomstig van een andere club.

Diezelfde avond, kort na het examen, krijg je de uitslag. Als je niet geslaagd bent, wordt je bij het eerstvolgende examen verwacht. We sluiten af om ca. 21.30 uur.

Online cursus om je op je examen voor te bereiden

Hockey kent veel spelregels. Om te kunnen slagen moet je deze spelregels goed beheersen. Onze online cursus helpt je hierbij. Je vindt de cursus hier:

www.hockeykennis.nl

De online cursus kun je doen op je smartphone, tablet, laptop of desktop. Neem de cursus heel goed door en vergeet niet jezelf te toetsen met de oefenvragen in de cursus.

Het heeft geen zin om naar het examen te komen als je de cursus en oefenvragen niet hebt kunnen doen.
 

Vragen?

Heb je na het doornemen van de cursus en de oefenvragen nog vragen? Die kun je stellen op het vragenuurtje voor het examen.

Geslaagd en dan?

Als je geslaagd bent zul je na een tijdje door het wedstrijdsecretariaat uitgenodigd worden om je eerste wedstrijd te fluiten. Bij je eerste en tweede wedstrijd krijg je hierbij altijd hulp van een ervaren scheidsrechter van HBS.

Fysieke scheidsrechterskaarten worden niet meer gemaakt door de KNHB. Alles gaat digitaal via een digitaal wedstrijdformulier.


Wat zijn de kosten?

De kosten voor het doen van het examen zijn €7,50. Graag op de eerste avond pinnen aan de bar. Slaag je niet, dan hoef je je volgende examen niet opnieuw te betalen.